وبلاگ

اگر می‌خواهید به معامله گر بهتری تبدیل شوید، باید به روانشناسی معاملات تسلط داشته باشید.…
روانشناسی معاملات
فهرست مطالب
اشتراک گذاری
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

روانشناسی معاملات چیست؟ چگونه احساسات خود را مدیریت کنیم؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

اگر می‌خواهید به معامله گر بهتری تبدیل شوید، باید به روانشناسی معاملات تسلط داشته باشید. یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث خراب شدن معاملاتتان می‌شود، احساسات شماست. از جمله این احساسات می‌توان به ترس، طمع، امید، پشیمانی اشاره کرد. تمام این احساسات می‌توانند معاملات و تجارت شما را تحت تاثیر قرار دهد.

 

در حرفه‌ سرمایه‌ گذاری، اگر از هر 10 معامله، 6 معامله‌  موفق داشته باشید یعنی خوب عمل کرده‌اید. هرگز دنبال این نباشید که از این 10 معامله، حتما 9 معامله ‌ موفقیت آمیز داشته باشید.

وارن بافت | Warren Buffett

 

اگر شما هم معامله گر بازار هستید حتماً با این احساسات روبه رو شده‌اید؛ اما آیا میدانید چطور باید این احساسات را کنترل کرد؟ برای درک بهتر این موضوع در این مقاله همراه ما باشید.

در این مقاله، نکاتی را  آموزش می‌دهیم که به شما کمک می‌کند تا احساسات خود را در حین معامله کنترل کنید. همچنین برخی از تله‌های رایج را که باید به آن‌ها توجه کنید، بررسی می‌کنیم.

روانشناسی معامله چیست؟

روانشناسی معامله

روانشناسی معامله با حالات ذهنی و عاطفی معامله گران سروکار دارد. همه چیز به این بستگی دارد که چگونه، رفتار و طرز فکر شما بر نحوه معامله شما تأثیر می‌گذارد. روانشناسی معامله بر نظم و انضباط و ریسک‌پذیری شما نیز تأثیر می‌گذارد.

ذهن شما نقش مهمی در موفقیت تجاری بلندمدت شما دارد. درک اینکه چگونه در مورد معاملاتتان فکر می‌کنید می‌تواند به‌اندازه‌ی مهارت‌های تحلیلی و معامله‌گری شما مهم باشد.

برای شروع بیایید به دو احساس بزرگ در تجارت نگاه کنیم:

حرص و طمع دو احساس مهم و بزرگ در بازارهای مالی هستند که می‌توانند باعث شوند تا یک معامله گر برای مدت طولانی در موقعیتی اشتباه بماند. حرص باعث می‌شود که معامله گر سعی کند تمام پول‌های خود را از معامله خارج کند. طمع همچنین می‌تواند معامله گران را برای اتخاذ مواضع پرخطر و سوداگرانه ترغیب کند.

ترس برعکس طمع است. ترس باعث می‌شود که افراد برای کاهش ضرر و اجتناب از ریسک اضافی خیلی زود دست به فروش بزنند. ترس در بازارهای خرسی رایج است. این حس می‌تواند باعث شود برخی از معامله گران به طور غیرمنطقی از بازار خارج شوند. هرگز نیروی روانشناسی بازار سهام را دست کم نگیرید. ترس می‌تواند به وحشت تبدیل شود.

احساسات نقش مهمی در استراتژی کلی معاملات شما دارند. اگر می‌خواهید در این بازار موفق باشید، باید به آن‌ها تسلط داشته باشید.

روانشناسی معاملات را بهتر درک کنید

درک روانشناسی معاملات

تسلط بر روانشناسی معاملات یک هنر است. احساسات، ترس ها، امیدها و رؤیاهای شما در طول زمان تغییر خواهند کرد. شما باید بتوانید خود را با این احساسات وفق دهید.

سهام پس از یک رشد بزرگ به زمان نیاز دارند تا تثبیت شوند. در مورد انسان‌ها هم همین‌طور است. ما به زمان نیاز داریم تا مهارت‌های ذهنی و عاطفی را در پشت پیروزی‌های بزرگ خود تثبیت کنیم.

بسیاری از افراد توصیه می‌کنند که احساسات را از معاملات حذف کنید. اما انجام 100 درصدی این کار غیرممکن است. به‌جای این کار، اهداف خود را مشخص کنید و به خود یادآوری کنید که چگونه معامله‌گری می‌تواند به شما در دستیابی به آن‌ها کمک کند.

چرا روانشناسی بازار سهام مهم است؟

روانشناسی بازار

به عنوان یک معامله گر، باید احساسات و طرز فکر خود را درک کنید. این کار به شما کمک می‌کند که تشخیص دهید چه زمانی غیرمنطقی رفتار می‌کنید.

تصور کنید 1 دلار از دست داده‌اید. یا حتی 50 دلار از دست داده‌اید. این اتفاق ناخوشایندی است اما ضربه‌ی محکمی به شما نمی‌زند.

حالا تصور کنید هزاران دلار از دست بدهید. این مبلغ آن‌قدر هست که کمی شما را دچار وحشت کند. هراس می‌تواند شما را وادار کند به‌گونه‌ای رفتار کنید که هرگز انتظارش را نداشتید. به همین دلیل است که باید روانشناسی بازار سهام را درک کنید.

چگونه احساسات خود را در معامله کنترل کنیم؟

مدیریت احساسات

یک معامله گر موفق باید یاد بگیرد که احساسات خود را مدیریت کند. حتی زمانی که دیگر معامله گران کنترل احساسات خود را از دست داده‌اند؛ اما چگونه؟ برای این منظور مجموعه‌ای از قوانین معاملاتی را ایجاد کنید و به آن‌ها پایبند باشید. تصمیمات خود را از قبل تنظیم کنید تا احساسات را تا حد امکان از معادله حذف کنید.

قوانین شما حداقل باید شامل موارد زیر باشد:

  • پولی که می‌توانید سرمایه‌گذاری کنید یا در طی معامله از دست بدهید را مشخص کنید.
  • قیمت‌هایی که در آن وارد معامله می‌شوید یا از آن خارج می‌شوید را یادداشت کنید.
  • حد ضرر و حد سود خود را مشخص کنید.
  • آموزش خود را نادیده نگیرید. به تحقیق و مطالعه نمودارها بپردازید. به دنبال ابزارها و استراتژی‌های مناسب برای تصمیم گیری‌های خود بپردازید.
  • ایده‌های جدید برای آزمایش سطوح مختلف حد ضرر را آزمایش کنید.

احساساتی که بر روانشناسی معاملات تأثیر می‌گذارد

احساسات معامله گران

حرص و ترس دو احساس رایجی هستند که بر روانشناسی معاملات تأثیر می‌گذارند. این دو حس هم در سطح فردی و هم در سطح گروهی اتفاق می‌افتد.

حرص

هنگامی که گروهی از معامله گران حریص می‌شوند، ممکن است هجوم برای خرید ایجاد شود و بازار صعودی بماند. هنگامی که ترس رخ می‌دهد، فروش وحشتناکی شروع شده و روند می‌تواند به سرعت نزولی شود.

حرص شما را صبح از خواب بیدار می‌کند و از تسلیم شدن باز می‌دارد؛ اما گاهی اوقات به همین دلیل است که شما بیش از حد ریسک می‌کنید.

گاهی اوقات بلافاصله پس از کسب یک برد بزرگ، آرام می‌شوید. حوصله تان سر می‌رود و احساس اضطراب می‌کنید؛ بنابراین، معامله‌ای را انجام می‌دهید که با آن آشنا نیستید، به این امید که نتیجه دهد.

شاید شما خوش شانس باشید و معامله شما در مسیر پوزیشنی که باز کردید حرکت کند،  در اینجا شروع به شک در مورد قیمت خروج خود می‌کنید. طمع می‌کنید که چرا بیشتر صبر نکنم و پول بیشتری از بازار نگیرم؟ اما سپس روند معکوس می‌شود. احساسات شما برای پذیرش پولی که از دست داده‌اید آماده نیستند. شما در سطح قیمتی که تعیین کرده بودید، نفروختید و اکنون نمی‌توانید در مورد هدف سود خود تصمیم بگیرید. دستاوردهای شما کاهش می‌یابد.

ترس

ترس یک احساس فریبنده است. زمانی ظاهر می‌شود که می‌خواهیم عادتی را تغییر دهیم. ترس از شکست بسیار رایج است. همه ما می‌خواهیم موفق شویم؛ اما این عامل می‌تواند فشار عملکردی را به بازی معاملاتی ما اضافه کند. ترس از موفقیت نیز می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد. ممکن است بترسید که به دلیل موفقیتتان دوستان خود را از دست بدهید. مهم است که با ترس‌های خود روبرو شوید و آن‌ها را شکست دهید.

4 ترس و تله احساسی در روانشناسی معاملات

تله احساسی

در زیر به احساساتی اشاره می کنیم که شاید کمتر به آن ها توجه کرده باشید. این احساسات شبیه به تله برای شما عمل می‌کنند. با درک و شناخت آن‌ها می‌توانید معامله گر بهتری در بازارهای مالی باشید.

غرور

این کاملاً درست است که به یک کار خوب خود افتخار کنید؛ اما گاهی اوقات، ما غرور خود را به شکل توانایی خود در کسب بردهای بزرگ می‌بینیم. این می‌تواند مشکل ساز باشد زیرا ما نمی‌توانیم بازارها را کنترل کنیم.

 خوشبختی

خوشبختی یک فضیلت است، درست است؟ مطمئناً هست، اما می‌تواند منجر به تنبلی نیز شود.

اگر برای مدت طولانی به دلیل کسب یک موفقیت استراحت کنیم، فرصت‌های بزرگی را از دست می‌دهیم؛ و اگر به ناامیدی عادت داشته باشیم، می‌توانیم از احساس ناآشنای موفقیت، ترس داشته باشیم.

 خشم

خشم مانند غرور می‌تواند ما را متقاعد کند که بهتر از بازار می‌دانیم. اگر نتوانیم کاری را که بازار انجام می‌دهد بپذیریم و به دلیل مخالفت بازار با دانش و اطلاعاتمان عصبانی بشویم، خطر یک معامله‌ی بد را وارد تجارت خود کرده‌ایم.

بی‌حوصلگی

چیزهای خوب نصیب کسانی می‌شود که صبر می‌کنند؛ اما بیایید با حقیقت روبرو شویم، خیره شدن در تمام روز به صفحه نمایشگر سیستم می‌تواند خسته کننده باشد.

مهم است که متمرکز بمانید و به معاملات خود زمان بدهید تا به سود برسید. اگر خیلی زود ناامید شوید و بی‌حوصله باشید، ممکن است معامله‌ی بزرگی که انتظارش را داشتید از دست بدهید.

سخن پایانی

همان‌طور که می‌بینید، برای ایجاد تعادل بین ترس و طمع، تمرین زیادی لازم است. در این مقاله با بیانی ساده  روانشناسی معاملات را برای شما توضیح دادیم. در آینده مقالات بیشتری در مورد این موضوع منتشر خواهیم کرد. حتما نظراتتان با ما به اشتراک بگذارید. همچنین در دوره آموزش رایگان ارز دیجیتال، آموزش‌های اولیه این بازار را آموزش داده‌ایم. اگر نیاز به مشاوره ی مالی یا اطلاعات بیشتر در خصوص بازارهای مالی یا سوالی در مورد دوره های حامی آکادمی دارید، با تیم ما در ارتباط باشید.

شرکت در ورکشاپ مدیریت سرمایه و پلن نویسی رو اصلا از دست ندین! این ورکشاپ برای هر کسی که در هر مارکت کار میکنه به شدت ضروری است!

نویسنده: مهسا رزاقی

مطالب مرتبط:

توضیح اصطلاح آربیتراژ در بازارهای مالی

مهم ترین مهارت‌های یک تریدر برای کاهش ریسک چیست؟

موقعیت های شغلی مرتبط با بازارهای مالی دنیا

2/5

3 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • موارد بسیار مهمی بود و بعد از یک سال تجربه تک تک این نکات رو با تمام وجود احساس میکنم و فکر می‌کنم هر معامله گری باید به این دانش و تجربه برسه تا این توضیحات رو دستور کارش کنه

  • درود بر شما
    عالی عالی عالی
    دیدگاه من از روانشناسی بازار اینه ک
    هر فرد باید ترس طمع شکست موفقعیت و … رو تجربه کنه تا بتونه بر روان خودش تسلط پیدا کنه بشرطی ک ریسکی ک یه شبه با یه معامله بخواد پولدار بشه رو از ذهن خودش پاک کنه
    بازار های مالی تشکیل شده اند ک ما پولمون رو از دست بدیم نه اینکه همه باهم سود کنیم
    خطم کلام : روانشناسی یه تجربه است
    برای بعضی بسیار سخت و غیر قابل جبران و برای بعضی درس و عبرت . برای ساختن امیدهای فردایشان
    ممنون بابت صبر وحوصله تون

دیدگاهتان را بنویسید