وبلاگ

اگر مقاله‌ی چگونه در 7 مرحله بر مهارت های روانشناسی معامله مسلط شویم؟و روانشناسی معاملات چیست؟…
اشتباهات رایج
فهرست مطالب
اشتراک گذاری
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

اشتباهات رایج روانشناسی معاملات و نحوه اجتناب از آن‌ها

زمان مطالعه: 6 دقیقه

اگر مقاله‌ی چگونه در 7 مرحله بر مهارت های روانشناسی معامله مسلط شویم؟و روانشناسی معاملات چیست؟ چگونه احساسات خود را مدیریت کنیم؟ را خوانده‌اید، می‌دانید که تا چه اندازه روانشناسی معاملات مهم است. در این مقاله قصد داریم اشتباهات رایج روانشناسی معاملات را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

 

 در دنیای پول و سرمایه ‌گذاری شما باید یاد بگیرید احساسات ‌تان را کنترل کنید.

رابرت کیوساکی | Robert Kiyosaki

 

اشتباهات رایج 1 : اعتماد به نفس بیش از حد

اعتماد به نفس بیش از حد

همه‌ی ما از افراد با اعتماد به نفسی که زندگی خود را تحت کنترل دارند، خوشمان می‌آید. اما در معاملات، اعتماد به نفس بیش از حد می‌تواند به حساب شما آسیب برساند.

آیا شما از آن دسته افرادی هستید که نمی‌توانید احتمال یک ضرر کوچک را بپذیرید؟ اگر جوابتان به این سؤال بله است پس اعتماد به نفس بیش از حد هزینه زیادی برای شما خواهد داشت. به یاد داشته باشید که بلافاصله پس از ورود به یک معامله، توقف کنید. کاهش ضرر و زیان را به اراده خود واگذار نکنید. همیشه قبل از ورود به معاملات حد سود و ضرر خود را مشخص کنید.

اشتباهات رایج 2 : معامله بر اساس تبلیغات

معامله بر اساس تبلیغات

برخی از افراد جزئیات را دوست ندارند. آن‌ها بر اساس الهامات در این مسیر حرکت می‌کنند. این افراد برای معاملات خود برنامه ریزی نمی‌کنند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید باید بدانید که این وضعیت می‌تواند برای حساب معاملاتی شما خطرناک باشد.

ورود به یک سهم بر اساس حرف دیگران و تبلیغات، بسیار اشتباه است. زمانی که این‌گونه وارد سهمی می‌شوید قطعاً نمی‌دانید که چه زمانی باید از پوزیشن خارج شوید. پیشنهاد ما این است که اگر از روی حرف دیگران یا اخبار و تبلیغات قصد ورود به یک سهمی را دارید، حتماً خودتان آن را بررسی کنید. همیشه یک برنامه معاملاتی (ژورنال معاملاتی) داشته باشید.

اشتباهات رایج 3 : انتظار کمال

انتظار کمال

حفظ اعتماد به نفس خود پس از یک باخت یا یک باخت بزرگ ممکن است سخت باشد. باخت هرگز آسان نیست، اما بخشی از بازارهای مالی است.

بهترین معامله گران می‌پذیرند که از دست دادن اجتناب ناپذیر است. آن‌ها خود را از ناامیدی‌ها رها می‌کنند. اگر ضررهای خود را اندک نگه دارید، می‌توانید معاملات زیان دهی داشته باشید و همچنان یک معامله گر خوب و سودآور باشید.

اشتباهات رایج 4 : یادگیری درست و مداوم

یادگیری درست و مداوم

یک تاجر بزرگ یک دانش آموز عالی است. شما باید یک یادگیرنده مادام العمر باشید. پس از دهه‌ها فعالیت در این تجارت، هنوز هم تا آنجا که می‌توانید کتاب‌های زیادی در زمینه تجارت بخوانید.

برخی از افراد به این دلیل وارد معامله می‌شوند که می‌خواهند رئیس خود باشند. آن‌ها خواهان آزادی و استقلال هستند. معاملات در بازارهای مالی می‌تواند این ویژگی‌ها را به شما بدهد. اما از طرف دیگر شما را نیز متواضع خواهد کرد.

همیشه به دنبال یادگیری از دیگر تاجران، معلمان، کتاب‌ها، ویدئوها و خود بازار باشید. اگر با یک الگو نسبت به الگوی دیگر موفقیت بیشتری دارید، بازار را سرزنش نکنید. روی چیزی که برای شما بهتر جواب می‌دهد تمرکز کنید.

اشتباهات رایج 5 :احساس ناتوانی

احساس ناتوانی

مطالعه بازارها و ایجاد یک برنامه معاملاتی منظم بسیار مهم است. شما همچنین باید ریسک کنید و انعطاف پذیر باشید. در بازارها شما یا سود می‌کنید یا ضرر. این سود و ضرر همیشه برای تمام معامله گران هست.

برخی افراد از شروع کار جدید می‌ترسند. البته شما نمی‌توانید بدون تخصص کاری جدید مانند ترید کردن را شروع کنید. سال‌ها تمرین طول می‌کشد تا احساسی نسبت به بازار داشته باشید. از یک جایی به بعد اصطلاحاً، شما باید در استخر بپرید. اگر هرگز ریسک واقعی نکنید، نمی‌توانید ذهنیت خود را بهبود ببخشید. شما باید با مقادیر اندک سرمایه، معاملاتتان را شروع کنید.

تمریناتی برای بهبود روانشناسی معاملات

بهبود روانشناسی معاملات

ذهن خود را خالی کنید

در تجارت، باید بتوانید روی داده‌های زیادی در بازاری که به سرعت در حال حرکت است، تمرکز کنید. شما نباید اجازه دهید چیزهای دیگر حواستان را پرت کنند.

روز خود را با مدیتیشن، پیاده روی یا ورزش شروع کنید. ذهن، بدن را دنبال می‌کند. وقتی کاری را که انجام می‌دهید از نظر فیزیکی تغییر دهید، ذهن شما به حالت اولیه باز می‌گردد.

معاملات خود را تجسم کنید

گاهی اوقات آدرنالین بدن شما بیش از حد است. به خصوص زمانی که تازه  وارد معامله می‌شوید. ممکن است بخواهید با پولی که به سختی جمع کرده اید معاملاتتان را شروع کنید. بدن و ذهن شما باید برای این موضوع آماده باشد.

ورزشکاران قبل از شروع بازی تمرین می‌کنند. شما هم باید همین کار را انجام دهید. برای تصور کردن خودتان در سناریوهای مختلف وقت بگذارید. سناریویی که در آن برنده می‌شوید، می‌بازید، شکست می‌خورید و … ببینید وقتی این کار را می‌کنید چه اتفاقی برای فیزیولوژی بدن و ذهن شما می افتد.

قلبتان تندتر میزند؟ یخ می‌زنید؟ خوب است بدانید که چگونه باید تحت چنین استرس هایی واکنش نشان دهید. به این ترتیب واکنش‌های طبیعی بدن شما در هنگام بروز استرس شما را شگفت‌زده نمی‌کند.

علت و هدف خود را از معامله کردن بدانید

وقتی شرایط معامله کردن سخت می‌شود، حفظ انگیزه برایتان دشوار است. باید بدانید که به چه منظوری معامله می‌کنید. مثلاً درآمد اضافی می‌خواهید؟ آیا می‌خواهید وام های دانشجویی خود را پرداخت کنید؟ می‌خواهید خانه و ماشین بخرید؟

هرچه انگیزه خود را واضح تر بدانید، احتمال اینکه انگیزه خود را از دست بدهید کمتر می‌شود. داشتن اهداف بیرونی راهی عالی برای ادامه کار است. البته دقت کنید که هیچ وقت فشار زیادی به خود وارد نکنید.

معاملات خود را واقعی کنید

معامله می‌تواند بسیار شبیه خرید کالا با کارت‌های اعتباری باشد. منظور از واقعی کردن معاملات این است که مثلاً بیایید مقداری اسکناس واقعی دلار را روی میز خود بگذارید. این باعث می‌شود که یک نشانه ی بصری مناسب کنارتان باشد و تأثیر خوبی روی ذهنتان بگذارد.

بعضی از معامله گران سود خود را به حساب های چک یا پس انداز خود منتقل می‌کنند. این باعث می‌شود که درآمدشان را از بازار مانند دستمزد ببینند. راهبردی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد.

همه چیز را بنویسید

قبلاً گفته ایم و بازهم می‌گوییم. این بهترین راه برای پیگیری دنیای درونی و بیرونی شماست. همه‌ی موارد مربوط به معاملاتتان را بنویسید حتی احساساتتان را هم بنویسید. برخی از افراد دوست دارند به صورت دستی بنویسند، برخی دیگر ترجیح می‌دهند تایپ کنند. هر کاری که انجام می‌دهید، مطمئن شوید که معاملات خود را دنبال می‌کنید. حتی می‌توانید صدا یا تصویر خود را در گوشی خود ضبط کنید.

سخن پایانی

روانشناسی بخش بزرگی از معاملات سهام است. هرچه الگوهای ذهنی و عاطفی خود را بهتر درک کنید، در بازار بهتر عمل خواهید کرد. در این مقاله مهم ترین اشتباهات رایج را برای شما بازگو کردیم. به یاد داشته باشید که همیشه تمرین کنید. حتما نظراتتان با ما به اشتراک بگذارید. همچنین در دوره آموزش رایگان ارز دیجیتال، آموزش‌های اولیه این بازار را آموزش داده‌ایم. اگر نیاز به مشاوره ی مالی یا اطلاعات بیشتر در خصوص بازارهای مالی یا سوالی در مورد دوره های حامی آکادمی دارید، با تیم ما در ارتباط باشید.

شرکت در ورکشاپ مدیریت سرمایه و پلن نویسی رو اصلا از دست ندین! این ورکشاپ برای هر کسی که در هر مارکت کار میکنه به شدت ضروری است!

نویسنده: مهسا رزاقی

مطالب مرتبط:

روانشناسی معاملات چیست؟ چگونه احساسات خود را مدیریت کنیم؟

چگونه در 7 مرحله بر مهارت های روانشناسی معامله مسلط شویم؟

توضیح اصطلاح آربیتراژ در بازارهای مالی

مهم ترین مهارت‌های یک تریدر برای کاهش ریسک چیست؟

موقعیت های شغلی مرتبط با بازارهای مالی دنیا

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید