از زمان معرفی بیت کوین (BTCUSD) در سال 2008، جنجال و تحولاتی در دنیا ایجاد شده است. بسیاری از افراد، راهاندازی ارز دیجیتال را به عنوان ظهور یک سیستم پولی جدید و عادلانه در نظر گرفتند. اما بسیاری از دولت ها با ارز دیجیتال مشکل دارند. در این مقاله به بررسی این مشکلات میپردازیم با ما همراه باشید.
بازار به کسانی کمک می کند که به خود کمک میکنند
وارن بافت | Warren Buffett
منتقدان ارزهای دیجیتال به نقش کریپتوکارنسی در فعالیتهای مجرمانه و عدم شناسایی قانونی آن اشاره میکنند. بدیهی است که دولتهای سراسر جهان با احتیاط به پیشرفت بیتکوین و ارزهای دیجیتال چشم دوختهاند. برخی دولت ها مانند السالوادور بیت کوین را به عنوان واحد پولی پذیرفتهاند. اما اقتصادهای بزرگ، از جمله ایالات متحده، آن را به عنوان ارز قانونی به رسمیت نمیشناسند.
دلایل کلی دولت ها برای نپذیرفتن ارزهای دیجیتال
بیت کوین شهروندان یک کشور را قادر میسازد تا با دور زدن کنترلهای سرمایه اعمال شده توسط دولت، اقتدار دولت را تضعیف کنند. همچنین با کمک به مجرمان برای فرار از شناسایی شدن، فعالیتهای شرورانه را تسهیل میکند. درنهایت، با حذف واسطهها، بیت کوین به طور بالقوه میتواند سیستم زیرساخت مالی را بیثبات کند.
بیت کوین در شکل فعلی خود سه چالش را برای مقامات دولتی ایجاد میکند: قابل تنظیم نیست، توسط مجرمان استفاده میشود و میتواند به شهروندان کمک کند تا کنترلهای سرمایه را دور بزنند. تا زمانی که اکوسیستم بیت کوین به بلوغ برسد، مقامات رسمی با بیاعتمادی به آن نگاه خواهند کرد.
چرا دولت ها نسبت به ارزهای دیجیتال محتاط هستند؟
برای درک اینکه چرا دولت ها نسبت به بیت کوین محتاط هستند، مهم است که نقش ارزهای فیات در اقتصاد یک کشور را درک کنیم. فیات به ارزهای متعارف صادر شده توسط دولت ها اطلاق میشود. پول فیات توسط ایمان و اعتبار کامل یک دولت پشتیبانی میشود.
دولت ایالات متحده برای چاپ یا ایجاد پول برای اقتصاد خود به فدرال رزرو (یک بانک مرکزی که کنگره تنها اختیارات جزئی بر آن دارد) متکی است. در زنجیره اعتماد بین طرفین معامله، فدرال رزرو آخرین رکن این زنجیره است.
طرفداران ارزهای دیجیتال، معتقدند که پول فیات توسط داراییهای مشهود پشتیبانی نمیشود. آنها میگویند که بانک مرکزی با دستکاری عرضه پول در اقتصاد ایالات متحده، حبابها و بحرانهای دارایی را نیز تولید میکند.
دولت ها نقش بانکهای مرکزی را در اقتصاد تسهیل میکنند. بانکهای مرکزی در اتخاذ سیاستهای مرتبط با پول دخالت دارند، اما آنها اختیاری برای تنظیم استفاده از آن را ندارند. این مسئولیت بر عهده دولت است. دولت ها از طریق یک سری واسطهها مانند بانکها و مؤسسات مالی، جریان و استفاده از پول را در اقتصاد توزیع و تنظیم میکنند. بنابراین، آنها میتوانند نحوه انتقال پول، بخشهایی که در آن توزیع میشود و کاربران آن را ردیابی کنند. دولتها همچنین از طریق مالیات بر درآمد افراد و شرکتها درآمد کسب میکنند.
بیت کوین چرخه اعتماد را تضعیف میکند
سیستم غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال این پتانسیل را دارد که سیستم توضیح داده شده در بالا را از بین ببرد. شبکه بلاکچین واسطهها و در نتیجه، عناصر سیستم دولتی را از بین میبرد.
دیگر نیازی به بانک مرکزی نیست و همه چیز تحت زنجیرهی بلاکچین و توسط خود کاربران انجام میشود. نقل و انتقالات همتا به همتا بین دو طرف در شبکه بیت کوین به این معنی است که دیگر نیازی به مدیریت و توزیع ارز توسط واسطهها نیست.
از نظر تئوری، سادهسازی عملیات بین افراد و بین بازیگران مختلف در بلاک چین بیتکوین میتواند سیستم فعلی را بازآرایی کند. زیرساختهای مالی ارز دیجیتال غیرمتمرکز است و قدرت افزایش یا کاهش عرضه ارز به دست یک یا گروهی از مقامات تعیین نشده است. بنابراین، در ساختار جدید، نقش دولت ها در مدیریت و تنظیم سیاستهای اقتصادی از طریق واسطهها حذف میشود.
دلایل دولت ها برای نپذیرفتن ارزهای دیجیتال
دولتها در سراسر جهان تلاش میکنند تا تأثیری را که ارز دیجیتال ممکن است در کوتاهمدت بر اقتصادشان بگذارد، درک کنند. به طور خاص، آنها با سه مشکل زیر که توسط بیت کوین ایجاد شده است، دست و پنجه نرم میکنند.
کنترل سرمایه
دولت ها اغلب برای جلوگیری از خروج ارز، کنترل سرمایه را اعمال میکنند. برای برخی، این شکل دیگری از کنترل است که توسط دولت ها بر سیاستهای اقتصادی و مالی اعمال میشود. در چنین مواردی، ماهیت بدون دولت بیت کوین برای دور زدن کنترل سرمایه و صادرات ثروت مفید است.
یکی از مشهورترین موارد فرار سرمایه با استفاده از بیت کوین در چین رخ داده است. شهروندان این کشور محدودیت سالانه 50000 دلار برای خرید ارز دارند. گزارش Chainalysis، نشان داد که بیش از 50 میلیارد دلار از کیف پولهای بیت کوین در چین در سال 2020 به کیف پولهای سایر کشورها منتقل شده است. این موضوع به این معنی است که احتمالاً شهروندان چینی برای دور زدن دولت از ارزهای دیجیتال استفاده کردهاند.
بیت کوین با فعالیت غیرقانونی مرتبط است
توانایی دور زدن زیرساخت های مالی موجود در یک کشور برای مجرمان یک نعمت است. زیرا آنها را قادر میسازد تا به صورت ناشناس بتوانند فعالیتهای خود را انجام دهند. در مورد ارزهای دیجیتال ردیابی منشأ معامله یا هویت یک فرد یا سازمان در پشت آدرس کیف پول دشوار است. علاوه بر این، اعتماد الگوریتمی ایجاد شده توسط شبکه بیت کوین، نیاز به مخاطبین قابل اعتماد را در هر دو انتهای یک تراکنش غیرقانونی برطرف میکند.
جای تعجب نیست که بیت کوین یک مجرای مطلوب برای مجرمان به منظور انجام تراکنشهای مالی است. معروفترین نمونه جنایت مربوط به بیت کوین، پرونده جاده ابریشم (Silk Road) بود. به طور خلاصه، سایت جاده ابریشم یک بازار برای اسلحه و مواد مخدر غیرقانونی، در دارک وب بود. این سایت به کاربران اجازه میداد تا با بیت کوین خرید خود را انجام دهند. تا زمانی که خریدار دریافت کالا را تائید میکرد، ارز دیجیتال به امانت نگه داشته میشد. برای مجریان قانون ردیابی طرفهای درگیر در این تراکنش دشوار بود زیرا آنها فقط آدرسهای بلاک چین را به عنوان شناسایی داشتند. با این حال، درنهایت، FBI توانست این سایت را از بین ببرد و 174000 بیت کوین را تصرف کند.
در چند وقت اخیر، آلوده کردن اپلیکیشنهای محبوب به بدافزار و درخواست پرداخت به بیتکوین نیز در میان هکرها رایج شده است. هک خط لوله استعماری 2021 که منجر به اختلال در تأمین انرژی در ایالتهای مختلف شد، نشان داد که چنین حملاتی تا چه حد میتوانند به مسائل امنیت ملی تبدیل شوند.
بیت کوین تنظیم نشده است
بیش از یک دهه پس از معرفی بیتکوین، دولتهای سراسر جهان همچنان در تلاش هستند تا راههایی برای تنظیم ارز دیجیتال بیابند. چندین رشته برای مشکل تنظیم بیت کوین وجود دارد.
آیا بیت کوین ارزی است که در معاملات روزانه استفاده میشود یا ارزی است که در درجه اول برای مقاصد سرمایه گذاری استفاده میشود؟ آیا بیت کوین یک دارایی امن در دوران آشفتگی اقتصادی جهانی است؟
یک اکوسیستم غیر شفاف
در حالی که بیت کوین این پتانسیل را دارد که پویایی تثبیت شده اکوسیستم مالی موجود را تغییر دهد، اما همچنان با مشکلات متعددی مواجه است. احتیاط دولت در مورد ارز دیجیتال را میتوان تا حدی به ترس و تا حدی به عدم شفافیت در مورد اکوسیستم آن نسبت داد.
اطلاعات زیادی در مورد رابطه علت و معلولی بین قیمت بیت کوین و تحولات جهانی وجود ندارد. این یک نقطه گیر مهم در مورد نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال است. در این مورد چندین مسئله وجود دارد، از عدم شفافیت گرفته تا حضور نهنگهای بیت کوین و …
سخن پایانی
بیت کوین از زمانی که پس از بحران مالی به جهان معرفی شد، به سنگ محک بحث و جدل تبدیل شده است. دولتها نسبت به بیتکوین محتاط و حتی هراسان شدهاند و به طور متناوب بین انتقاد از ارز دیجیتال و بررسی استفاده از آن برای اهداف خود عمل کردهاند.
در حالی که پتانسیل عدم تمرکز و تغییر عملکرد زیرساخت های مالی موجود را دارد، اکوسیستم ارز دیجیتال هنوز راه مناسبی برای خلافکاران است. فقط در صورتی ارزهای دیجیتال توسط دولت ها به طور کامل پذیرفته میشوند که اکوسیستم آن به بلوغ برسد. همچنین در دوره آموزش رایگان ارز دیجیتال، آموزشهای اولیه این بازار را آموزش دادهایم. اگر نیاز به مشاوره ی مالی یا اطلاعات بیشتر در خصوص بازارهای مالی یا سوالی در مورد دوره های حامی آکادمی دارید، با تیم ما در ارتباط باشید.
نویسنده: مهسا رزاقی
مطالب مرتبط:
مشکل اصلی ارزهای سنتی در برابر ارزهای دیجیتال
اتفاقات احتمالی بعد از رفع ممنوعیت ارزهای دیجیتال توسط چین
آمادگی بانک ژاپن برای به کارگیری و تست پروژه ین دیجیتال
افزایش شرکت هایی که ارز دیجیتال را به عنوان شیوه پرداخت میپذیرند
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با درود، البته همه ابزارها در دنیا میتونه دوگانه بکار برده بشه،ارز دیجیتال همچنین،اگر درست نگاه کنیم میتونه برای مردم جهان هم چنین باشه، در هر روی یک پول رادیکال در برابر دولتهای اندکی ناراست میشه بکار گرفت،ولی زیباست که کنترلی بتوان از سوی خود مردم وبگونه همتا به همتا که با نگاه همه کاربران باشه برآن نگرش وفرمان براند،سپاس مانا باشیم برزم با ستم در همه گیتی🙏💚🤍❤️
ممنون از همراهیتون🙏