وبلاگ

شاخص ترس و طمع شاخصی است که احساسات بازار را نشان می‌دهد و توسط CNN…
شاخص ترس و طمع
فهرست مطالب
اشتراک گذاری
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

شاخص ترس و طمع چیست و چه کاربردی دارد؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

شاخص ترس و طمع شاخصی است که احساسات بازار را نشان می‌دهد و توسط CNN Business ایجاد شده است. این شاخص افراط‌های عاطفی سرمایه‌گذاران را برای ارزیابی تمایل آن‌ها به ریسک‌پذیری یا رفتار ریسک گریز اندازه‌گیری می‌کند. اگر در مورد این شاخص چیزی نمی‌دانید، در این مقاله با ما همراه باشید.

 

نظر من کاملا روشن است. من ارزهای دیجیتالی را باور دارم، بیت کوین اولین نمونه آن است، من باور دارم که اینها جهان را تغییر خواهند داد.

ریچارد براون| Richard Brown

 

قطعاً می‌دانید که مهم ترین عامل تغییر قیمت‌ها، تغییر احساسات معامله گران است. بسیاری از سرمایه گذاران احساساتی و ارتجاعی هستند و ترس و طمع دو احساس غالب بر سرمایه گذاران هستند.

شاخص ترس و طمع سنجش خوب و مناسبی برای احساسات معامله گران بازار است. این شاخص روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه محاسبه می‌شود و بر این منطق استوار است که ترس بیش از حد قیمت سهام را پایین می‌آورد و طمع بیش از حد باعث افزایش قیمت می‌شود. CNN هفت شاخص را بررسی می‌کند که جنبه‌های رفتار بازار سهام را اندازه‌گیری می‌کند.

شاخص ترس و طمع چگونه کار می‌کند؟

کارکرد شاخص ترس و طمع

این شاخص می‌تواند روند بازار را بسنجد. بر اساس این فرض که ترس منجر به معاملات سهام کمتر از ارزش ذاتی آن‌ها می‌شود و طمع باعث روندهای صعودی می‌شود، این شاخص به عنوان یک ابزار تحقیق سرمایه گذاری قانونی یا سنجشی برای زمان بندی بازار در نظر گرفته می‌شود.

سرمایه گذاران می‌توانند از این شاخص برای ارزیابی شرایط بازار و اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری بر این اساس استفاده کنند.

به عنوان مثال، اگر شاخص ترس در برابر حرص و طمع بالا است، ممکن است معامله گر بخواهند از خریدهای تهاجمی اجتناب کنند یا اگر سرمایه‌گذاری‌شان پایین است، تمایل بیشتری به ریسک کردن دارند. سرمایه‌گذاری که به دنبال زمانی است که ریسک کمتری در بازار وجود داشته باشد، ممکن است به این شاخص توجه کند.

نحوه استفاده از شاخص ترس و طمع

این شاخص مهم را می‌توان در اکثر وب سایت‌های خبری مالی یافت. معمولاً به صورت نمودار یا گراف ارائه می‌شود. شاخص ترس در سمت چپ و شاخص طمع در سمت راست قرار دارد. این شاخص یک مقیاس 100 درجه‌ای است. عدد کمتر به معنای بازار خرسی است. عدد بالاتر نشان‌دهنده جو بازار پر طمع‌تر و افزایشی است.

با استفاده از این شاخص می‌توانید به راحتی به صورت زیر احساسات غالب را تفسیر کنید:

0-25 نشان دهنده ترس شدید است

25-45 سطح متوسطی از ترس را نشان می‌دهد

45-55 یک بازار خنثی است

55-75 به این معنی است که سرمایه گذاران احساس طمع می‌کنند

75-100 نشان دهنده طمع شدید در بین سرمایه گذاران است

به طور کلی، شما می‌توانید از این شاخص، همراه با نشانه‌های دیگر، به دو صورت استفاده کنید. اول، این شاخص ممکن است به شما کمک کند تا درک کنید که چگونه احساسات بر تصمیمات سرمایه گذاری شما تأثیر می‌گذارد. ثانیاً، این شاخص می‌تواند به شما کمک کند فرصت‌های خرید خوب را بشناسید.

شاخص ترس و طمع چگونه محاسبه می‌شود؟

هفت عامل درجه بندی می‌شوند تا مشخص شود که چقدر ترس و طمع در بازار وجود دارد. شاخص‌ها شامل حرکت قیمت سهام، قدرت قیمت سهام، وسعت قیمت سهام، اختیار خرید و فروش، تقاضای اوراق قرضه، نوسانات بازار و تقاضای پناهگاه امن هستند.

مزایا و معایب استفاده از شاخص ترس و طمع

مزایا و معایب شاخص ترس و طمع

مانند هر منبع سرمایه‌گذاری دیگری، استفاده از این شاخص برای معامله گری و جمع آوری اطلاعات، دارای مزایا و معایبی است. در اینجا مزایا و معایب اصلی این شاخص را آورده‌ایم.

مزایا:

  • شاخص‌های احساسات برای تأیید تحلیل تکنیکال کاربرد دارند. همچنین می‌توان از شاخص‌های احساسات برای تأیید سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت براساس تحلیل بنیادی استفاده کرد.
  • با این شاخص می‌توانید ورود و خروج خود را تنظیم کنید.
  • این شاخص می‌تواند درباره احساساتی که ممکن است بر تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذار تأثیرگذار باشد، هشدار دهند
  • همانطور که گفتیم این شاخص با استفاده از هفت عامل به دست می‌آید و به هیچ متغیری وابسته نیست. بنابراین عوامل خارجی روی این شاخص تأثیری ندارند.

معایب:

  • احساسات بازار به‌تنهایی قابل استفاده نیستند. گاهی اوقات ترس شدید به معنای فرصت‌های کوتاه‌مدت است. همچنین برعکس این اتفاق برای طمع نیز صدق می‌کند. در نتیجه از یک شاخص به تنهایی نمی‌توان برای تحلیل استفاده کرد.
  • این شاخص نمی‌تواند اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی را که موجب آشفتگی بازار می‌شود، پیش‌بینی کنند.

آیا می‌توان از این شاخص برای معاملات کوتاه مدت استفاده کرد؟

معاملات کوتاه مدت با مزایا و معایب شاخص ترس و طمع

بله شاخص ترس و طمع را می‌توان در کنار سایر تحلیل‌ها در حمایت از استراتژی معاملاتی کوتاه مدت استفاده کرد. معامله گران کوتاه مدت می‌توانند از این شاخص برای اعتبارسنجی فرصت‌های خرید بلند یا کوتاه استفاده کنند. همچنین، هنگامی که شاخص به پایین‌ترین یا اوج‌های شدید می‌رسد، می‌تواند نشانه بازگشت قریب‌الوقوع باشد.

سخن پایانی

احساسات سرمایه گذار اغلب با دو احساس ترس و طمع مشخص می‌شود. شاخص ترس و طمع این جنبه روانی بازار را به تصویر می‌کشد. حتماً نظرات و سؤالات خود را در کامنت ها برای ما بنویسید. همچنین در دوره آموزش رایگان ارز دیجیتال، آموزش‌های اولیه این بازار را آموزش داده‌ایم. اگر نیاز به مشاوره ی مالی یا اطلاعات بیشتر در خصوص بازارهای مالی یا سوالی در مورد دوره های حامی آکادمی دارید، با تیم ما در ارتباط باشید.

نویسنده: مهسا رزاقی

مطالب مرتبط

ضریب بتا چیست؟ و کاربرد آن در سرمایه گذاری

مهم ترین مهارت‌های یک تریدر برای کاهش ریسک چیست؟

طرز فکر صحیح در معاملات چگونه است؟ (به همراه معرفی کتاب)

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید