وبلاگ

اگر در حال ورود به دنیای ارزهای دیجیتال هستید، یا در این بازار فعال اید،…
محافظت از دارایی‌های دیجیتال
فهرست مطالب
اشتراک گذاری
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

از دارایی‌های دیجیتال خود محافظت کنید

زمان مطالعه: 5 دقیقه

اگر در حال ورود به دنیای ارزهای دیجیتال هستید، یا در این بازار فعال اید، باید بدانید که دارایی‌های دیجیتال نیاز به محافظت دارند. بازار رمزارزها محبوبیت بالایی دارد اما خطرناک نیز هست. خطرات سایبری یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که این دارایی‌ها را تهدید می‌کند. بنابراین چگونه باید از دارایی‌های دیجیتال خود محافظت کنید؟ در این مقاله با ما همراه باشید.

 

یک سرمایه‌گذاری راحت، به ندرت سودآور است.

رابرت آرنوت | Robert Arnott

چرا حفاظت از دارایی‌های دیجیتال مهم است؟

حفاظت از دارایی‌های دیجیتال

شکی نیست که ارز دیجیتال در حال تبدیل شدن به یک گزینه سرمایه گذاری اصلی در دنیا است. زمانی که یک دارایی به این میزان از محبوبیت می‌رسد، قطعاً نگهداری امن آن نیز مهم می‌شود. همان‌طور که هر معامله گر جدی می‌داند، ایمن کردن ارز دیجیتال کاملاً ضروری است. اما آیا میدانید که بهترین راه‌ها برای حفاظت از دارایی‌های دیجیتال چیست؟

چگونه از دارایی‌های دیجیتال خود محافظت کنیم؟

ایمن سازی رمزارز شما ممکن است کاری دلهره‌آور و وقت‌گیر به نظر برسد. اما اتخاذ یک رویکرد درست برای امنیت دارایی‌های دیجیتال بسیار هوشمندانه است. در اینجا مهم‌ترین نکات مربوط به ایمن سازی دارایی‌های دیجیتال را آورده‌ایم.

  1. در صرافی‌های معتبر و مطمئن ثبت‌نام و معامله کنید

کریپتو مانند سهام در صرافی‌ها خرید و فروش می‌شود. صدها صرافی ارزهای دیجیتال وجود دارد و ده ها مورد از آن‌ها حجم معاملات بالایی دارند. باید با تحقیق و جست و جو در یک صرافی امن و مطمئن ثبت‌نام کنید.

بعضی از صرافی‌های ارزهای دیجیتال بسیار امن هستند. این صرافی‌ها ساختار‌های امنیت سایبری محکمی دارند و دارایی دیجیتال کاربران را در تأسیسات اختصاصی ذخیره می‌کنند.

  1. دارایی‌های دیجیتال خود را در کیف پول ذخیره کنید

کیف پول سرد و گرم

بسیاری از افراد در اصطلاح، هولدر هستند و سرمایه گذاری‌های بلند مدت می‌کنند. اگر اهل هولد کردن و نگهداری داراریی های دیجیتال هستید، منطقی هست که به بهترین شکل آن‌ها را ذخیره کنید. به عنوان مثال اگر NFT دارید یا بیت کوین نگهداری می‌کنید.

بسیار مهم است که دارایی‌های دیجیتال خود را در کیف پول صرافی‌ها نگه‌داری نکنید. زمانی که دارایی دیجیتال شما در صرافی‌ها باشد، خطر هک شدن حساب وجود دارد. از طرف دیگر اگر به هر دلیلی صرافی دسترسی به دارایی‌ها و برداشت را محدود یا مسدود کند، شرایط سختی به وجود می‌آید.

واضح است که هوشمندانه‌ترین گزینه این است که دارایی خود را مستقل از صرافی‌ها ذخیره کنید. این کار را می‌توانید با استفاده از کیف پول‌های سرد یا سخت‌افزاری انجام دهید. بسیاری از کیف پول‌های گرم از امنیت مناسبی برخوردار هستند. کیف پول‌های سرد بسیار امن‌تر هستند و به دلیل آفلاین بودن امنیت سایبری بسیار بالایی دارند.

اگر در مورد کیف پول گرم و امنیت آن چیزی نمی‌دانید اینجا را بخوانید.

اگر در مورد کیف پول سرد و امنیت آن چیزی نمی‌دانید اینجا را بخوانید.

در حالت ایده آل، باید بیشتر دارایی‌های دیجیتال خود را در کیف پول سرد ذخیره کنید. اگر معامله گر بازار هستید، برای معاملات خود بخشی از دارایی‌تان را در کیف پول گرم نگه‌دارید. در نهایت بخشی از دارایی را هم برای معاملات روزانه در صرافی قرار دهید.

  1. از اینترنت امن استفاده کنید

بدیهی‌ترین موضوعی که باید به آن توجه کنید این است که برای ورود به حساب رمزارزهای خود از اینترنت‌های عمومی استفاده نکنید. حتماً سایت صرافی و حساب‌هایتان را بوکمارک کنید که هیچ‌وقت وارد سایت اشتباه نشوید.

به جز تمام این موارد نکات دیگری هستند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • با آزمایش فایروال خود از نظر نقاط ضعف، امنیت اینترنت خود را بررسی کنید.
  • مطمئن شوید که نرم‌افزار آنتی‌ویروس شما به درستی نصب شده و آپدیت است.
  • یک رمز عبور قوی برای روتر بی‌سیم خود ایجاد کنید.
  • برای حداکثر ایمنی، می‌توانید از یک وی پی ان حرفه‌ای استفاده کنید. یک VPN خوب ارتباطات شما را رمزگذاری می‌کند و فعالیت‌های آنلاین شما را از مزاحمان احتمالی پنهان می‌کند.
  1. از احراز هویت دو مرحله‌ای و رمزهای عبور چندگانه استفاده کنید

احراز هویت دو مرحله‌ای

احراز هویت دو مرحله‌ای به کاربر این امکان را می‌دهد که حداقل دو فاکتور تأیید (مثلاً کد پیامک) را برای دسترسی به حساب خود ارائه کند. این کار باعث می‌شود که احتمال دسترسی هکرها به حساب شما کمتر شود. خوشبختانه در حال حاضر بیشتر صرافی‌ها چنین ویژگی‌هایی را به پلتفرم‌های خود اضافه کرده‌اند.

در یک نظرسنجی در سال 2020 از شرکت امنیت سایبری آمریکایی Digital Guardian،  شصت و یک درصد از پاسخ دهندگان گفتند که از رمز عبور یکسانی در چندین وب سایت استفاده می‌کنند. در همان زمان، 89 درصد از پاسخ دهندگان در این نظرسنجی گفتند که نسبت به شیوه‌های مدیریت رمز عبور خود احساس اطمینان می‌کنند.

اما استفاده از رمز عبور یکسان در چندین پلتفرم ممنوع است و به طور کلی بدترین کاری است که می‌توانید برای امنیت حساب آنلاین خود انجام دهید.

اگر می‌خواهید دارایی‌های دیجیتال خود را ایمن نگه‌دارید، مطمئن شوید که از رمزهای عبور پیچیده و منحصربه‌فرد استفاده می‌کنید. آن‌ها را به‌صورت دوره‌ای، حداقل چند بار در سال تغییر دهید. اگر در به خاطر سپردن رمزهای عبور خود مشکل دارید، آن را به‌صورت فیزیکی در یک دفترچه یا جای امن نگهداری کنید. هیچ‌وقت رمز عبورهای خودتان را روی گوشی یا کامپیوتر به‌صورت عکس یا نت نگهداری نکنید.

  1. مراقب کلاهبرداری باشید

حملات فیشینگ

به جز بر تمام نکاتی که در بالا گفتیم، بازهم پای هکرها و کلاهبرداران در میان است. در واقع، طبق داده‌های شرکت تحلیل بلاک چین Chainalysis، تنها در سال 2021، 7.7 میلیارد دلار ارز دیجیتال از قربانیان گرفته شده است. این نشان دهنده افزایش تکان‌دهنده 81 درصدی نسبت به سال قبل است.

کلاهبرداران از طیف گسترده‌ای از تاکتیک‌ها برای سرقت پول استفاده می‌کنند. ازجمله این تکنیک‌ها می‌توان به تبلیغ هدایای ارزهای دیجیتال جعلی، راه‌اندازی وب‌سایت‌های کلاهبردار اشاره کرد.

حملات فیشینگ (زمانی که یک مجرم سایبری فردی را فریب می‌دهد تا اطلاعات حساس را فاش کند) نیز نسبتاً رایج است. بنابراین باید بسیار هوشیار عمل کنید.

برای دوری از حملات فیشینگ و سایبری موارد زیر را رعایت کنید:

  • برای محافظت از خود در برابر این کلاهبرداری‌ها، مطمئن شوید که هرگز روی پیوندهای مشکوک کلیک نمی‌کنید.
  • از هدایای احتمالی در رسانه‌های اجتماعی دوری ‌کنید.
  • همیشه وب‌سایت‌ها یا برنامه‌های رمزنگاری خود را بررسی کنید تا اگر اطلاعاتی هست در جریان باشید.
  • روی لینک‌های مشکوکی که در اس ام اس یا ایمیل برایتان می‌آید کلیک نکنید.
  • به روزرسانی های کیف پول خود را همیشه از طریق خود برنامه یا سایت معتبر انجام دهید.
  • به اینترنت‌های عمومی وصل نشوید.
  • آنتی‌ویروس و فایروال خود را همیشه آپدیت نگه‌دارید.

سخن پایانی

امنیت دارایی‌های دیجیتال مسئله‌ای است که امروزه بسیاری از کاربران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. با معامله در صرافی‌های ایمن، توزیع دارایی‌های خود در چندین کیف پول، استفاده از اینترنت امن، استفاده از احراز هویت چند عاملی و… می‌توانید امنیت دارایی خود را بالاتر ببرید.حتماً نظرات و سؤالات خود را در کامنت ها برای ما بنویسید. همچنین در دوره آموزش رایگان ارز دیجیتال، آموزش‌های اولیه این بازار را آموزش داده‌ایم. اگر نیاز به مشاوره ی مالی یا اطلاعات بیشتر در خصوص بازارهای مالی یا سوالی در مورد دوره های حامی آکادمی دارید، با تیم ما در ارتباط باشید.

نویسنده : مهسا رزاقی

مطالب مرتبط

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟+ انواع ولت ها

کیف پول دسکتاپ چیست؟ + مزایا و معایب و معرفی بهترین Desktop Wallet ها

بهترین کیف پول های تحت وب؛ معرفی 5 تا از امن ترین و بهترین Web Wallet ها

کیف پول نرم افزاری چیست؟ راحت ترین و پرکاربردترین ولت در موبایل

کیف پول سرد چیست؟ امن ترین ولت برای ذخیره ارز دیجیتال

بهترین کیف پول‌های سخت افزاری؛ معرفی 6 تا از امن ترین و بهترین Hardware wallets ها

 

 

 

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید