امروزه 57.2 درصد کل مردم دنیا از موبایل برای اتصال به اینترنت استفاده میکنند که این آمار در کشور های توسعهیافته بیشتر هست. از طرفی اکثر افراد ترجیح میدهند تمام فعالیتهای وابسته به اینترنت را با یک دستگاه انجام دهند. شاید به همین دلیل است که محبوبترین و پراستفادهترین نوع کیف پول ارز دیجیتال، کیف پولهای نرمافزاری برای موبایل هستند. کیف پول نرم افزاری به راحتی روی موبایل نصب میشود و با اتصال به اینترنت میتوانید از امکانات آن استفاده کنید.
کیف پول نرم افزاری (موبایل) یا Software Wallet چیست؟
یکی از راحتترین و در دسترسترین ولتها، کیف پول نرم افزاری است. این کیف پول در دسته کیف پول گرم قرار میگیرد. امروزه همه ما میزان قابل توجهی از زمانمان را با موبایل سپری میکنیم و تقریبا هر کاری که نیاز به اینترنت داشته باشد را با موبایل انجام میدهیم. به همین علت کیف پول موبایلی در دسترسترین کیف ارز دیجیتال است و از محبوبیت بالایی برخوردار هست. برای راه اندازی این کیف پول کافی است که نرم افزار نصبی (اپلیکیشن) مخصوص کیف پول را روی گوشی هوشمند خود نصب کنید. استفاده از این اپلیکیشنها دقیقاً مانند اپهای بانکی و سایر برنامههایی است که روی موبایل خود دارید؛ بنابراین نگران کار کردن با این نرم افزارها نباشید.
کیف پول موبایلی (نرم افزاری) چگونه کار میکند؟
این کیف پول مانند کیف پول دسکتاپی و تحت وب، نیازمند اتصال به اینترنت است. پس از دانلود نرم افزار و نصب اپ روی گوشی، به راحتی میتوانید وارد فضای کاربری آن شوید. در این ولتها همانند سایر کیف پولهای ارز دیجیتال از کلید خصوصی و عمومی استفاده میشود. داخل کیف پول نرم افزاری، شما میتوانید با استفاده از دکمههای Send و Receive و استفاده از کلید عمومی اقدام به نقل و انتقال ارز کنید.
کلید عمومی برای دریافت کوین از دیگران کاربرد دارد. در این ولت کلید خصوصی به صورت آنلاین ذخیره میشود بنابراین باید تمام جوانب امنیتی را رعایت کنید. کلید خصوصی چیزی شبیه رمز کارتهای بانکی شماست و امنیت و نگهداری درست آن بسیار با اهمیت است.
مزایای کیف پول موبایلی
همانطور که گفتیم اکثر افراد تازه وارد از ولت نرم افزاری برای فعالیت در دنیای کریپتو استفاده میکنند. علت آن مزایای قابل توجه آن است که در زیر به آنها اشاره کردیم:
- رایگان برای تمام کاربران
- دسترسی راحت و همیشگی به داراییها
- قابلیت حمل و نقل آسان
- قابلیت نصب روی پلتفرمهای اندرویدی و آی او اس
- پشتیبانی از چندین ارز دیجیتال
- تنوع زیاد اپلیکیشنهای کیف پول موبایلی برای نصب روی گوشی
- استفادهی آسان برای تمام افراد حتی کاربران تازه کار
ویژگیهای نامبرده شده نقطه قوت Software Wallet ها نسبت به سایر کیف پولها هستند که باعث جذب کاربران بسیار زیادی شده.
معایب کیف پول نرم افزاری
با اینکه کیف پول موبایلی مزایای زیادی دارد که به آنها اشاره کردیم، اما باید معایب آن را نیز در نظر گرفت:
- در این نوع ولتها کلید خصوصی شما روی موبایلتان ذخیره میشود و همواره خطر گم شدن یا دزدیده شدن گوشی همراه وجود دارد.
- به دلیل آنلاین بودن این ولت، احتمال هک شدن و آلوده شدن گوشی هوشمند به بدافزارها وجود دارد؛ بنابراین باید تمام نکات امنیتی را رعایت کنید.
برای برطرف کردن این معایب دو راه وجود دارد. یا باید نکات امنیتی کیف پول را به درستی رعایت کنید و همواره مراقب موبایل خود باشید. و یا از کیف پولهای سخت افزاری استفاده کنید. اگر حجم معاملاتتان در بازار کریپتو کم است و سرمایه زیادی در این بازار ندارید و هنوز تازه وارد هستید، توصیه ما استفاده از روش اول است. زیرا تهیه ولتهای سخت افزاری نیازمند صرف هزینه هست.
چگونه امنیت کیف پول موبایلی خود را افزایش دهیم؟
این کیف پول نیز مانند سایر ولتهای گرم به علت اتصال به اینترنت و ذخیرهی آنلاین کلید خصوصی، در معرض هک شدن است؛ اما کاربران با توجه به چندین نکته میتوانند امنیت کیف پول نرم افزاری خود را بالا ببرند.
- انتخاب کیف پول معتبر (کیفی که از طرف شرکت میزبان، امنیت خوبی داشته باشد)
- نگهداری امن کلید خصوصی
- فاش نکردن میزان دارایی و اطلاعات حساب خود برای دیگران
- عدم استفاده از اپلیکیشنهای ناشناس و آلوده به ویروس
- عدم کلیک روی ایمیلها، لینکها و تبلیغات ناشناس
- مراقبت از گوشی همراه جهت جلوگیری از دزدیده شدن
- پشتیبان گیری از اطلاعات داراییها
- عدم نگهداری بلندمدت ارزهای دیجیتال در کیف پول موبایلی
با رعایت نکات بالا تا حد خوبی امنیت کیف پول شما تامین میشود. دقت کنید با اینکه ولت نرم افزاری شبیه اپلیکیشن بانکی (همراه بانک) است اما یک تفاوت اصلی بین این دو وجود دارد. دنیای کریپتو، یک اقتصاد غیرمتمرکز است و هویت افراد نامعلوم است. در حالیکه اقتصاد بانکی متمرکز است و مشخص است که صاحب هر حساب چه کسی است. در صورتی که شما کارت بانکی خود را گم کنید یا موبایل خود را که حاوی اطلاعات همراه بانکتان است گم کنید، به راحتی به بانک مراجعه میکنید و رمزهای خود را تغییر میدهید. اما در اگر این اتفاقها برای کیف پول نرم افزاری شما بیافتد، شما هیچ کاری نمیتوانید انجام دهید جز خداحافظی کردن با سرمایهتان.
در ادامه بهترین کیف پولهای نرم افزاری را معرفی میکنیم تا راحت تر ولت مورد نظر خود را انتخاب کنید.
بهترین کیف پولهای نرم افزاری موبایل
کیف پولهای موبایلی روی سیستم عاملهای مختلف (اندروید، ای او اس) اجرا میشوند و شما میتوانید از کیف پول نرم افزاری خود در هر جا با اتصال به اینترنت استفاده کنید. یک کیف پول خوب، معیارهای متفاوتی دارد که باید در انتخاب به آنها توجه کنید. مانند ارزهایی که پشتیبانی میکند یا امنیتی که برای کیف پول فراهم میکند. ما تمام معیارهای یک کیف پول نرم افزاری خوب را بررسی کردیم و در اینجا با توجه به آنها، بهترین کیف پولهای نرم افزاری را به شما معرفی میکنیم.
کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
این ولت یکی از معروفترین و بهترین کیف پولهای موبایلی برای ارزهای دیجیتال است. تراست ولت (وبسایت) برای هر دو پلتفرم اندروید و آی او اس در دسترس است. در واقع این کیف پول با 25 میلیون کاربر و بیش از 10 میلیون کاربر فعال در نسخه موبایل، پرکاربردترین کیف پول نرم افزاری حال حاضر است. با تراست ولت به راحتی میتوانید رمز ارز بخرید و ترید کنید. حداقل مقدار خرید شما در Trust Wallet باید 50 دلار باشد. از مزایای تراست ولت میتوان به این اشاره کرد که هیچ کدام از دادههای شخصی شما را ذخیره نمیکند.
شرکت مبدأ این کیف پول صرافی بایننس است و به راحتی بخش زیادی از انواع ارزها را پشتیبانی میکند. این کیف پول نرم افزاری از 53 بلاک چین و بیش از 1 میلیون ارز دیجیتال پشتیبانی میکند. از مهمترین ارزهایی که این ولت پشتیبانی میکند میتوان به
- بیت کوین (Bitcoin)،
- بیت کوین کش (Bitcoin Cash)
- اتریوم (Ethereum)
- اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic)
- بایننس کوین (Binance Coin)
- لایت کوین (Litecoin)
- ریپل (Ripple)
- دوج کوین (Dogecoin)
- سولانا (Solana)
- پالیگان (Polygon)
- تورچین (Thorchain)
- پولکادات (Polkadot)
- اسمارت چین (Smartchain)
و حدود 50 رمز ارز معرف دیگر اشاره کرد. گسترده بودن ارزهای پشتیبانی شده توسط تراست ولت، این کیف پول را بسیار محبوب کرده است.
کیف پول نرم افزاری اکسودوس (Exodus Wallet)
این کیف پول به دلیل رابط کاربری خوبی که دارد، بسیار معروف و محبوب است. این ولت در ابتدای راه اندازی فقط نسخهی دسکتاپ داشت اما در حال حاضر اپلیکیشن این کیف برای اندروید و آی او اس هم در دسترس است. اکسودوس (وبسایت) حدود 1 میلیون کاربر فعال در نسخه موبایل خود دارد که رقم قابل توجهی است.
این کیف پول موبایلی میتواند به خوبی از ولت سختافزاری ترزور پشتیبانی کند و میتوانید آنها را به سادگی به هم متصل کنید. اکسودوس از رمز ارز های مهم و معروف پشتیبانی میکند که تعداد آنها 165 رمز ارز است. از بین این ارزها میتوان به این موارد اشاره کرد:
- بیت کوین (Bitcoin)
- بیت کوین کش (Bitcoin Cash)
- اتریوم (Ethereum)
- اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic)
- تتر (Tether)
- بایننس کوین (Binance Coin)
- یو اس دی کوین (USD Coin)
کیف پول کوین بیس (Coinbase Wallet)
این ولت مربوط به یکی از بزرگترین صرافیها در دنیا و متعلق به کشور آمریکا است. این کیف پول از ارزهای زیاد و متنوعی پشتیبانی میکند. به سادگی میتوانید با استفاده از coinbase (وبسایت) تمام نقل و انتقالات خود را انجام دهید. این ولت با پلتفرم اندروید و آی او اس به خوبی سازگار است. اگر در زمینهی ارزهای دیجیتال تازه وارد هستید، این ولت گزینهی بسیار خوبی برای شماست. این کیف پول نرم افزاری در مجموع 89 میلیون کاربر دارد که حدود 1 میلیون از آنها در نسخه اندروید فعال هستند.
کوین بیس از حدود 150 رمز ارز معتبر پشتیبانی میکند. از معروف ترین این ارزها به جز بیت کوین، اتریوم و … میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دوج کوین (Dogecoin)
- آرگو (Argo)
- پالیگان (Polygon)
- زد کش (Zchash)
- یونی سواپ (Uniswap)
- راریبل (Rarible)
- کریپتریوم (Crypterium)
- دش (Dash)
- شیبا (Shiba)
کیف پول اتمیک (Atomic Wallet)
یکی دیگر از کیف پولهای موبایلی خوب و با امنیت مناسب، کیف پول اتمیک (وبسایت) است. این کیف هم مانند ولتهای قبلی از ارزهای زیادی پشتیبانی میکند. رابط کاربری روان و مناسبی دارد و شما به راحتی میتوانید با آن کار کنید. این کیف پول موبایلی برای دسکتاپ (ویندوز، مک) و برای موبایل (اندروید، آی او اس) در دسترس است. کیف پول نرم افزاری اتمیک هم حدود 3 میلیوم کاربر فعال دارد.
اتمیک ولت از حدود 500 کوین و توکن پشتیبانی میکند. معروف ترین کوینها و توکنهایی که پشتیبانی میکند (بجز معروف ترینهای بازار یعنی بیت کوین و اتریوم و …) را در زیر مشاهده میکنید:
- کاردانو (Cardano)
- پولکادات (Polkadot)
- بی یو اس دی (BUSD)
- شیبا (Shiba)
- پالیگان (Polygon)
- کریپتو دات کام (crypto.com)
- دای (Dai)
- لایت کوین ( Litecoin)
- کازماس (Cosmos)
- ترون (Tron)
این کیف پول ارزهای خوبی را پشتیبانی میکند و تعداد آنها برای افراد مبتدی قابل قبول است.
کیف پول نرم افزاری مای سلیوم (Mycelium Wallet)
این ولت یکی از قدیمیترین کیف پولها برای بیت کوین است. مای سلیوم (وبسایت) برخلاف بقیهی ولتهایی که تا اینجا معرفی کردیم، از ارزهای کمتری پشتیبانی میکند. این کیف برای نصب روی گوشیهای اندرویدی و آی او اسی مناسب است. کیف پول Mycelium رابط کاربری خوبی را برای کاربران فراهم کرده است. در مای سلیوم فقط خودتان به کلیدهای خصوصی و پین کدها دسترسی دارید و به همین علت این اپلیکیشن از امنیت بالایی برخوردار است. کیف پول نرم افزاری مای سلیوم قابلیت پشتیبانی از ولتهای سختافزاری مانند لجر و ترزور را دارد.
مای سلیوم حدود 2.2 میلیون کاربر دارد ولی تعداد رمز ارزهایی که پشتیبانی میکند نسبت به سایر کیف پولها بسیار کمتر است. از معروف ترین رمز ارزهایی که پشتیبانی میکند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیت کوین (Bitcoin)
- اتریوم ( Ethereum)
- تتر (Tether)
- یو اس دی کوین (USD Coin)
- هیوبی (Huobi)
- بایننس یواس دی ( Binance USD)
- زیرو ایکس (0x)
با وجود کم بودن تعدا ارزهای این کیف پول، کاربران زیادی به دلیل امنیت بیشتر و رابط کاربری بهتر از آن استفاده میکنند.
سخن پایانی در مورد کیف پول نرم افزاری
در این مقاله کیف پول موبایلی را معرفی کردیم و تمام مطالبی که نیاز است تا در رابطه با این ولتها بدانید را مرور کردیم. در دوره ارز دیجیتال حامی آکادمی، کیف پول نرم افزاری را با جزئیات بیشتری بررسی کردهایم به صورتی که نه تنها برای افراد مبتدی، بلکه افراد حرفهای هم کاربرد دارند. همچنین برای آموزش ساخت و استفاده از ولت نرم افزاری میتوانید از دوره آموزش رایگان ارز دیجیتال با تدریس مهندس خانعلیزاده استفاده کنید. اگر سوالی در رابطه با موضوعات مطرح شده دارید، در قسمت پرسش و پاسخ از ما بپرسید تا در اسرع وقت پاسخ سوالتان را با شما به اشتراک بگذاریم.