حتماً خبر ورشکستگی صرافی ارزهای دیجیتال افتیایکس (FTX) را شنیدهاید. این صرافی اخیراً با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است. بسیاری از افراد دلیل ریزش توکن بومی این صرافی یعنی FTT را حاصل جدال بین صرافی اف تی ایکس و بایننس میدانند.
ارزهای مجازی میتوانند برای طولانی مدت حضور خود را تضمین کنند. به خصوص اگر بتوانند از روشهای سریعتر، امنتر و بهینهتری برای پرداخت استفاده کنند.
بن برننکی | Ben Bernanke
صرافی بایننس به طور کاملاً ناگهانی اعلام کرد که تصمیم دارد داراییهای افتیتی خود را به فروش برساند. بایننس به محض اعلام این خبر، شروع به لیکویید کردن داراییهای افتیتی کرد.
اعلام ورشکستگی صرافی افتیایکس (FTX)
چانگپنگ ژائو (CZ)، مدیر صرافی بایننس، اعلام کرد که موجودی توکن FTT خود را لیکوئید میکند. پس از این خبر قیمت این توکن به سرعت سقوط کرد. این اتفاق باعث شد تا اعتماد مشتریان به صرافی افتیایکس (FTX) بسیار خدشهدار شود. پس از این اتفاق کاربران به منظور خروج داراییهایشان به سمت صرافی اف تی ایکس هجوم بردند. نکته قابل تأمل در این ماجرا این است که پس از مدت کوتاهی همه متوجه شدند که صرافی FTX ورشکسته شده است.
در روز 20 آبان ماه 1401 ، حساب رسمی صرافی FTX در توییتر اعلام کرد که حدود 130 شرکت متعلق به اف تی ایکس گروپ (FTX Group) ورشکست شده اند. از جمله این شرکت ها می توان به اف تی ایکس تریدینگ (FTX Trading)، اف تی ایکس آمریکا (FTX US) و آلامدا ریسرچ (Alameda Research) اشاره کرد. صرافی FTX اعلام کرد که این شرکت ها در حال ثبت وضعیت ورشکستگی خود در آمریکا هستند. سم بنکمن فراید نیز از سمت مدیر عاملی این صرافی بزرگ استعفا داد و مقام خود را به جان ری (John Ray) سپرد.
پرونده ورشکستگی FTX.com نشان میدهد که این صرافی بیش از 100000 طلبکار دارد و ممکن است این رقم به بیش از 1 میلیون نفر نیز برسد. بر اساس گزارشهای رسانهای، برآورد بدهیها در افتیایکس (FTX) و تقریباً 130 شرکت وابسته آن از 10 تا 50 میلیارد دلار متغیر است.
نقش صرافی بایننس در ورشکستگی صرافی افتیایکس (FTX)
چانگ پنگ ژائو اعلام کرد که برای فروش همه توکنهای اف تی تی متعلق به بایننس، به خاطر حجم سنگین دارایی، به چند ماه زمان نیاز دارد. در صحبتهای چانگ پنگ ژائو مشخص شد بایننس بعد از کاهش سرمایه گذاری خود در صرافی FTX، حدود 2.1 میلیارد دلار BUSD و FTT به دست آورده است.
چانگ پنگ ژائو اعلام کرد توکنهای FTT را به نحوی که کمترین تأثیر منفی را روی بازار داشته باشد، میفروشد. اما ظاهراً چانگ پنگ ژائو تأثیر شخص خود و همچنین صرافی بایننس را روی بازار ارز دیجیتال کاملاً دستکم گرفته بود. این تصمیم چانگ پنگ ژائو باعث ایجاد موجی از وحشت در بازار رمز ارز شد.
هک صرافی افتیایکس (FTX)
در روز 20 آبان ماه 1401 خبری مبنی بر هک شدن صرافی اف تی ایکس منتشر شد! میلیونها دلار رمز ارز از این پلتفرم خارج شده و حساب برخی از کاربران 0 شد. راین میلر (Ryne Miller)، مشاور عمومی هلدینگ اف تی ایکس بیانیه ای برای اعلام هک شدن منتشر کرد. در این بیانیه از مردم خواسته شد وارد وب سایت نشوند. وی اعلام کرد که احتمالاً با ورود به وب سایت بد افزارهایی به صورت اتوماتیک روی سیستم کاربر دانلود میشود. پس از ورود بدافزار به سیستم کاربران، حسابهای آنها را خالی میکند.
سخن پایانی
پس از ورشکستگی صرافی افتیایکس (FTX)، بحرانی سنگین در بازار رمزارزها به وجود آمده است . این بحران زمستان بازار کریپتو را سرد تر از قبل کرده است.حتماً نظرات و سؤالات خود را در کامنت ها برای ما بنویسید. همچنین در دوره آموزش رایگان ارز دیجیتال، آموزشهای اولیه این بازار را آموزش دادهایم. اگر نیاز به مشاوره ی مالی یا اطلاعات بیشتر در خصوص بازارهای مالی یا سوالی در مورد دوره های حامی آکادمی دارید، با تیم ما در ارتباط باشید.
نویسنده : مهسا رزاقی